24 бременни жени са се вакинирали срещу коклюш в страната. Това съобщава

...
24 бременни жени са се вакинирали срещу коклюш в страната. Това съобщава
Коментари Харесай

24 бременни жени се вакинираха срещу коклюш

24 бременни дами са се вакинирали срещу коклюш в страната. Това оповестява Министерството на здравеопазването на профилирания уебсайт за имунизациите в България - www.plusmen.bg.

Вече всяка жена, която е в 27-36 гестационна седмица от бременността си има опция да се имунизира гратис и по избор, разгласи преди ден здравният министър Галя Конева.

На уеб страницата е оповестена интерактивна карта, на която по области са отбелязани разкритите имунизационни кабинети. Препоръката е искащите да се имунизират да се обадят авансово на посочените телефони за връзка, с цел да уточнят детайлности за имунизацията и нужните документи.

От през днешния ден са в сила временни противоепидемични мерки заради разпорстранението на коклюш в страната. С нормативни промени, обнародвани през вчерашния ден в Държавен вестник, и със заповед на министъра на опазването на здравето в служебния кабинет, се даде опция имунизирането на бебетата против коклюш да стартира при навършване на шестседмична възраст, а бременните дами, при избрани условия, да се имунизират против коклюш.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР